Αιδηψός, Εύβοια Thermae Sylla Wellness Spa Hotel 5*
31/10/2018
Καστοριά – Σιάτιστα – Πρέσπες
19/12/2018

Αρκαδία… στα χνάρια των Ηρώων!

 

Χρυσοβίτσι – Αρκουδόρεµα – Λιµποβίσι – Ελάτη – Αρκαδιανή – Οστρακίνα

Ι. Μ. Βαρσών – Στεµνίτσα – Καρύταινα – Λεβίδι – Μαντινεία – Κάψια

 

Εκεί όπου οι μύθοι και οι θρύλοι υφαίνουν την ιστορία και η ομορφιά των τοπίων, η αρχιτεκτονική των χωριών και η φύση των κατοίκων μας γυρνούν πίσω σε εποχές άλλες, όπου παραδόσεις και αξίες κατείχαν μια διαφορετική θέση στην καθημερινότητα των ανθρώπων.


Αναλυτικό Πρόγραμμα

1η μέρα: Αθήνα – Καρύταινα – Αρκαδιανή – Στεμνίτσα – Δημητσάνα – Τρίπολη

Αναχώρηση 07:30 από Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ με προορισμό την Αρκαδία. Αρχίζουμε τις επισκέψεις μας από την πετρόχτιστη ιστορική Καρύταινα με το θρυλικό πεντάτοξο γεφύρι και το Φράγκικο κάστρο του 13ου αιώνα. Θα συνεχίσουμε για το πρότυπο κέντρο γεύσεων και σπιτικής μαγειρικής “Αρκαδιανή” στο χωριό Ψάρι όπου θα γνωρίσουμε τον τρόπο παρασκευής πλήθους τοπικών αγνών βιολογικών προϊόντων και χρόνος για γεύμα. Αργότερα στη Στεμνίτσα παλιό κέντρο αργυροχρυσοχοΐας θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια του χωριού για να δούμε το Ηρώο των Αγωνιστών του ’21 και εξωτερικά το λαογραφικό μουσείο. Επόμενος σταθμός μας η Δημητσάνα. Στην επίσκεψή μας στο “ζωντανό” Μουσείο Υδροκίνησης (έξοδα ατομικά), θα παρακολουθήσουμε πως έφτιαχναν παλιά το μπαρούτι στους θρυλικούς μπαρουτόμυλους και πως χρησιμοποιούσαν τη δύναμη του νερού. Εδώ βρίσκεται και το σπίτι του Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε΄ και πολλά κειμήλια στη Βιβλιοθήκη της όπως η ορειχάλκινη λάρνακα με τα οστά του Παλαιών Πατρών Γερμανού, η σέλα του αλόγου του Παπαφλέσσα κ.α. Χρόνος για καφέ και κατευθυνόμαστε για την Τρίπολη και εγκατάσταση στο TRIPOLI CITY HOTEL 3* SUP. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

2η μέρα: Χρυσοβίτσι – (Αρκουδόρεμα – Λιμποβίσι) – Ελάτη – Βυτίνα

Πρόγευμα μπουφέ και υπέροχη ημέρα φυσιολατρίας στην καρδιά του Μαινάλου. Πρώτος μας σταθμός το Χρυσοβίτσι όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Δασικής Ιστορίας που στεγάζεται στο παλαιό εργοστάσιο ξυλείας. Στη συνέχεια (καιρού επιτρέποντος) θα επισκεφθούμε την Παναγιά του Αρκουδορέματος, ένα εκκλησάκι που έχτισε ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης σαν τάμα για την καλή έκβαση του Αγώνα και στο Λιμποβίσι το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και της ξακουστής φαμελιάς του. Ακολουθώντας ειδυλλιακή διαδρομή στο δάσος, φθάνουμε στην Ελάτη όπου θα θαυμάσουμε τις υπέροχες ξύλινες δημιουργίες του Χρήστου Σιμόπουλου και αργότερα χρόνος για γεύμα στην κοσμοπολίτικη Βυτίνα με τα πετρόχτιστα παραδοσιακά σπίτια και τη γραφική πλατεία με τα μαγαζάκια. Επιστρέφουμε στην Τρίπολη για ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο – ρεβεγιόν με διασκέδαση από DJ, χορός ως αργά!

3η μέρα: Ι.Μ.Βαρσών – Οστρακίνα – Τρίπολη

Χρόνια Πολλά! Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας αρχίζει ιδανικά με επίσκεψη στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών (11ου μ.Χ. αιώνα), ένα καταφύγιο ομορφιάς και πνευματικότητας που ορθώνεται στο όρος Κτενιάς, μόλις 11 χιλιόμετρα από την Τρίπολη. Από το Άγιο Βήμα ξεκινάει μυστικό αγίασμα που πληθαίνει και ξεχύνεται άφθονο από τις πολλές δροσερές βρύσες σ’αυτό το περιβόλι του Θεού. Στο πνεύμα της ημέρας, ακολουθούν παιχνίδια με το χιόνι ή αχνιστά ροφήματα στο σαλέ του χιονοδρομικού της Οστρακίνας. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για το γιορτινό μας μεσημεριανό τραπέζι! Ξεκούραση και το απόγευμα θα περπατήσουμε στο κέντρο. Θα σταθούμε στις πρόσφατα αναπλασμένες κεντρικές πλατείες Πετρινού με το Μαλλιαροπούλειο θέατρο, Αγίου Βασιλείου με τον επιβλητικό ναό το τέμπλο του οποίου είναι έργο του Τσίλερ και βέβαια την πλατεία Άρεως. Επιστροφή, διανυκτέρευση.

4η μέρα: Τρίπολη – Μαντινεία – Λεβίδι – Κάψια (οινοποιείο & σπήλαιο) – Αθήνα

Πρόγευμα μπουφέ και κατευθυνόμαστε προς το “Μαντινειακό Πεδίο”, για να δούμε τον αρχιτεκτονικά παράδοξο ναό της Αγίας Φωτεινής. Ακολουθώντας τους δρόμους των περιστεριώνων και του μοσχοφίλερου, μεταφερόμαστε στο γραφικό Λεβίδι μέσα στα έλατα στις παρυφές του δάσους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το γνήσια παραδοσιακό, οικογενειακό οινοποιείο “Καλόγρη” με τις υπέροχες τοπικές αρωματικές ποικιλίες σε “ετικέτες” περιορισμένης παραγωγής. Χρόνος για γεύμα και πριν αποχαιρετήσουμε την Αρκαδία, θα ξεναγηθούμε στα ζωντανά γλυπτά της φύσης στο κοντινό σπήλαιο Κάψια (έξοδα ατομικά) που είναι το νέο στολίδι της περιοχής. Επιστρέφουμε στην Αθήνα μέσω του αυτοκινητοδρόμου με ενδιάμεση στάση.

Τιµή κατ’άτοµο µε πούλµαν µε ηµιδιατροφή / ΡΕΒΕΓΙΟΝ
TRIPOLI CITY 3* SUP 4 µέρες
23 – 26 Δεκ. 30 Δεκ. – 2 Ιαν.
Δίκλινο 255 265
Μονόκλινο 365 365

 

Περιλαμβάνονται:Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο TRIPOLI CITY HOTEL 3* Superior στην Τρίπολη • Μπουφέ πρόγευμα και ένα κύριο γεύμα καθημερινά (ημιδιατροφή) ως πρόγραμμα • Ρεβεγιόν με μουσική από D.J. στις 24 & 31 Δεκεμβρίου στη θέση του δείπνου της ημέρας • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

 

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ τώρα στο 2103247747 για να κλείσετε την θέση σας ή στείλτε mail στο info@interitalia.gr